Wat zijn cfd's?

Traden in cfd’s zie je vaak toegepast worden door beleggers. Dat is zo omdat cfd’s veel voordelen te bieden hebben vergeleken met normale aandelenhandel. Sta jij te popelen om te beginnen met cfd’s? Dan is het goed om te weten wat contract for difference is. Met behulp van dit artikel vertellen we alles over contract for difference (cfd), zijn we open en transparant over de nadelen die cfd trading kent en helpen we om te bekijken of jij geschikt zou kunnen worden als trader in cfd’s. Zo leer jij contract for difference kennen en kun je gelijk beslissen of je aan de slag wil met investeren in cfd’s.

Cfd uitleg

Een contract for difference (cfd) is een instrument bij beleggen dat ingezet wordt om te speculeren op veranderende koersen. Het betreft bij contract for difference een derivaat. Dat betekent dat je het onderliggend goed niet zelf in bezit krijgt. Cfd’s bieden de kans om op long (stijgende koersen als op short koersen (Dalende koersen) in te zetten. Dat biedt een kans. Met cfd kun je dus ook geld inzetten op zakkende waardes van grondstoffen, valuta, aandelen, indices, cryptocurrencies of voedingsmiddelen. Een cfd kan altijd afgesloten worden met behulp van een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een veelvoud van je eigenlijke inleg in te zetten op een cfd. En dat geeft de mogelijkheid om met weinig middelen te investeren en aanzienlijke winsten te boeken. Aan de keerzijde kun je ook verlies maken als de hefboom onverhoopt de andere kant opschiet. Een contract for difference (cfd) sluit je altijd af bij een erkende bank.

Ben jij geschikt voor cfd trading?

Beleggen in contract for difference behoeft andere vaardigheden en skills dan het aankopen en vasthouden an aandelen en opties. Bepaal aan de volgende punten over je karakter of jij de capaciteiten hebt voor traden in cfd’s Een cfd trader moet tegen stress bestand zijn, want de koers wijzigt lopend en een waardering die nu goed gaat kan volgend uur zakken. Ook moet je je emoties goed onder controle houden en nimmer op gevoel handelen. Je kan zonder pardon veel geld verliezen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die in een later stadium waardevol wordt. Ook moet je als cfd belegger analytisch sterk zijn om een verwachting te hebben. Beschik jij over deze skills? In dat geval is de kans groot dat je succesvol gaat zijn op de cfd markt.

Onjuiste info over cfd’s

Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond op internet. We zetten de grootste misvattingen graag in een overzichtje voor je zodat je nadien weer verder kan gaan met je zoektocht naar contract for difference. De handel in contract for difference is geen manier van gokken, want je zet niet roekeloos je geld in en wordt altijd aangeraden je in te lezen en de koersen te analyseren. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je meer geld dan je inleg verliest. Sinds 2018 zijn er door financiële partijen in Europa nieuwe richtlijnen opgesteld over het totaal te lijden verlies. Het risico van vermogen is geheel voor de broker en niet voor de trader. Een contract for difference is ook geen frauduleuze projecten of een vorm van (internet)oplichting, maar serieuze financiële instrumenten die je alleen bij een gereguleerde broker of bank aan kan gaan. Fijn om te horen, toch? Verdiep je nu snel verder in contract for difference om ze met eigen ogen te ervaren.

Conclusie

Dit professionele artikel gaf een duidelijk antwoord op de vraag die veel gesteld wordt ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met veel verkeerde informatie. Ook hebben we eerlijk aangegeven welke skills een echte cfd trader moet beheersen om een succesvolle cfd trader te worden. Hopelijk vind je het na het lezen nog steeds interessant om je verder in cfd te verdiepen. Wanneer dat zo is raden we je ten zeerste aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over de nadelen van cfd trading. een stoploss om verlies in te perken en de manieren waarop je een cfd af kunt sluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met het traden van cfd adviseren we je een demo-account te nemen bij een broker. Via zo’n account kun je goed oefenen en voelen en zien hoe je trades uitpakken, alvorens met echt geld aan de gang te gaan binnen cfd’s.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uitleg over cfd op de olieprijs

Gebruik van hefbomen bij cfd